IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дянков очаква нови инвестиции от турски фирми

Финансовият министър е на двудневно работно посещение в Истанбул заедно с министъра на културата Вежди Рашидов

19:37 | 19.02.11 г. 2
Дянков очаква нови инвестиции от турски фирми

Очакват се нови инвестиции на турски фирми, които вече са стъпили в България, каза вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков пред БНР.

Дянков е на двудневно работно посещение в Истанбул заедно с министъра на културата Вежди Рашидов.

Дянков се срещна едновременно с българската общност в Екзархията и ръководители на различни изселнически организации на българските турци, валията на града и председателя на Истанбулската търговска палата.

„Искаме да развиваме по-добре, взаимно, така да се каже бизнес от гледна точка на повече туризъм, за техния опит от 2010-та, за да ни помогне за София да стане културна столица на Европа 2019 година. Освен това се срещаме с някои големи инвеститори, които имат интерес в България - за инвестиции на турски компании, корпорации в България, става въпрос главно за интереси в туризма и някои инвестиции в химическа, лека промишленост и така че в перспектива дано можем да привлечем интереса на такива инвеститори”, казва Дянков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:03 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 3
all_trader
преди 13 години
спокойно - нали трябва да се отчита дейност за пред масата . сега ще дойдат милионите от турците и излизаме от кризата .... времето на Дянков и на кабинета изтича ..... махнете този човек преди да е оплескал държавните финанси непоправимо.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 1
moderast
преди 13 години
Като Мапа Дженгиз ли? И да им долива Дянков по 60-70% допълнително по проектите - и да умират работници на строежите ли?Да питам Дянков - само на чужди фирми ли се надява за да възстанови българската икономика? Защото щом е така - значи пак сме на етапа с голите думи и обещанията - пунта Мара!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още