IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Г. Първанов: Трябва да има референдум за АЕЦ Белене

Изборите през есента трябва да са последният срок за осъществяването на референдум, според държавния глава

09:54 | 04.04.11 г. 6
Г. Първанов: Трябва да има референдум за АЕЦ Белене

Продължавам да смятам, че трябва да има референдум за АЕЦ Белене. Аз нямам право да го поставя пряко пред избирателите, трябва да попитам парламента. Това заяви в ефира на bTV президентът Георги Първанов.

„Това беше една от моите идеи за промяна в президентските правомощия – да може държавният глава да инициира референдум", допълни той.

Според него новата ситуация в Япония налага още повече хората да се произнесат дали да се изгради „Белене”.

"Ако народът каже "не", ще се съобразим с това. Аз познавам много проучвания, в които 80 на сто от хората дават положителна позиция. Ситуацията в Япония обаче налага да се говори още повече за сигурността", каза Георги Първанов.

Държавният глава бе категоричен, че изборите през есента трябва да са последният срок за осъществяването на референдум. Според него би било по-евтино да се съберат три избора в едно, а и наличието на регулярния вот би накарало хората да се включат по-активно и в референдума.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:07 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 3 rate down comment 0
Спящият бик
преди 13 години
Не приемам идеи от човек, чиято репутация на агент на ДС от години тежи на репутацията на България!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 0
Pivoley
преди 13 години
Мноооу тъпо предложение. Проектът АЕЦ Белене би бил изгоден за България само при постигане на определена рентабилност. А това значи, че АЕЦ Белене не трябва да е по-скъп от Х млрд.евро. На колко е равно Х трябва да каже правителството.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 0
boshko
преди 13 години
Хахаха, Инвесторе, не можахте ли да намерите по-актуална снимка на Първанов, та сте сложили снимка от абитуриентския му бал. :)))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 1
Peter_Gospodinov
преди 13 години
Това е най-голямата глупост - икономически въпрос да се превръща в политически. *** и пенсионерите ще решават дали да има АЕЦ или не ?Аз лично не мога да кажа дали да има или не, но ме дразни референдума като идея.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 0
bertram
преди 13 години
Българите не могат да разберат, че даже АЕЦ Белене да се построи максимално бързо, точно и коректно (което е невъзможно по нашите ширини) - даже да е факт - енергиината мафия, която винаги е с властта ще продължава да ни рекетира с високи цени все едно внасяме енергията. Оправданието ще е тривиално - международния пазар е такъв и ние сме част от него. Тогава изниква въпроса - защо да не инвестираме тези пари в енергоспестяване, а ще се загробим с този АЕЦ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
Hris0 Hrist0v
преди 13 години
Е добре де, Н на брой години се строи АЕЦ Белене изхарчени са Х на брой милиони евро и пак не се знае за какво. Трябва ли ни или не. Малко се получава икономика в соц. стил. Първо строим един градниозен и масивен паметник пред НДК и след като го построим, почваме да се чешем по главите защо сме го направили. Такъв *** паметник вече си имаме, няма нужда от 2-ри. Интересно ми е, през 2009 г. преди изборите позицията на тогавашното кандидат правителство на ГЕРБ бе ясна, точна и конкретна, а днес е толкова размита, че изглежда, че по - скоро липсва такава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още