IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Само двама фермери са регистрирани по наредбата за директни доставки на храни

Наредбата трябваше да осигури продажбата на ограничени количества месо, мляко, яйца и мед направо на потребителите

09:37 | 11.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
Само двама фермери са регистрирани по наредбата за директни доставки на храни

Само двама производители са се регистрирали досега по наредбата, която дава възможност на фермерите да продават директно малки количества продукти. Това става ясно от справка, изпратена до Investor.bg, от земеделското министерство. Данните са актуални към 30 март 2011.

Наредбата беше приета миналата година и целта й е да регламентира продажбата на ограничени количества месо, мляко, яйца, мед и други продукти направо на потребителите, като за целта фермерите трябваше да направят магазинчета до фермите или да доставят продуктите директно например на ресторанти.

Двамата регистрирани по наредбата фермери са производител на яйца от Сливница и производител на мед от община Лозница, чийто магазин ще бъде открит днес от земеделския министър Мирослав Найденов в София.

При приемането на наредбата млекопроизводители коментираха, че ограничаването на количествата продукция, която могат да продават, ги затруднява. Другото условие, което бе неприемливо за фермерите, бе ограничението да продават млякото си директно (чрез млекомат) единствено в областта, в която се намира стопанството им.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:01 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още