IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Корабостроителницата във Варна пусна на вода нов кораб по японски лиценз

Все още няма сигнали корабостроителният бранш да излиза от кризата

16:59 | 15.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p><i><u>Снимка: БТА</u></i></p>

Снимка: БТА

Варненската корабостроителница днес пусна на вода нов кораб, направен по японски лиценз. Почетният председател на Управителния съвет на "Булярд корабостроителна индустрия" ЕАД Димитър Желев съобщи, че собственик на новия плавателен съд е турска компания.

Корабът носи името "Diamond stars", той е 55 427-тонен, за насипни товари. При построяването му са използвани нови технологии при проектирането и производството.

В момента в завода се строят още два кораба от същата серия, допълни Желев. По думите му единият от плавателните съдове трябва да е готов до края на годината. Желев коментира, че все още няма сигнали корабостроителният бранш да излиза от кризата.

На церемонията по даването на име на плавателния съд днес присъстваха дипломати, представители на държавната и на местната власт във Варна. Стана ясно още, че семейството на Димитър Желев дарява 1 милион йени (около 12 хил. долара) на Японския червен кръст в знак на съпричастност към народа на източната страна, пострадал от земетресение и цунами.

(БТА)

Свързани компании:

Индустриален Холдинг България АД(IHB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още