IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Клод Геан: България е призвана да се присъедини към Шенген

България е технически готова да се присъедини към Шенген, заяви премиерът Бойко Борисов след среща с френския външен министър

19:32 | 18.04.11 г.
Клод Геан: България е призвана да се присъедини към Шенген

Франция смята, че България е призвана и трябва да се присъедини към Шенгенското пространство, заяви френският министър на вътрешните работи, отвъдморските територии, териториалните общности и имиграцията Клод Геан след среща в Министерския съвет днес с премиера Бойко Борисов. По думите му София полага значими усилия да се присъедини към Шенген.

Въведени са схеми за контрол на външните граници, които са изключително резултатни. Променя се и законодателството и това ще окаже влияние върху решението за приемане в Шенген. Това са важни реформи и ние гледаме с уважение към усилията на българското правителство, каза френският министър, цитиран от БТА.

Присъединяването на България към Шенген не зависи само от Франция - има комитет за техническо оценяване. Смятаме, че оценката му ще бъде положителна. Част от условията за приемането в Шенгенското пространство са от технически характер, но други са свързани с овладяването на престъпността, посочи Геан. Франция е готова да помогне за удовлетворяването на изискванията на Европа, допълни той.

България е технически готова да се присъедини към Шенген и със законодателни промени ще бъдем още по-надежден партньор в Европейския съюз, каза премиерът Бойко Борисов.

Между България и Франция проблеми няма. Работи се активно за борбата с организираната престъпност, отбеляза Борисов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:11 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още