IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предвиждат индексация на доходите едва през 2013 и 2014 г.

До тогава пенсии и заплати няма да се вдигат, пише в прогнозата на финансовото министерство

09:54 | 26.04.11 г. 4
Предвиждат индексация на доходите едва през 2013 и 2014 г.

Министерството на финансите и приета от правителството бюджетните заплати и пенсиите ще се повишат едва през 2013 година, според тригодишната бюджетна прогноза за 2012-2014 г. на финансовото министерство. Тя беше приета от кабинета на последното му заседание преди Великден, припомня Dnes.bg.

Според документа следва да има две индексации на доходите, но през 2013 и 2014 година, съответно с 5 и 7%. До тогава пенсии и заплати няма да се вдигат, пише в прогнозата на финансовото министерство.

Вноските за пенсии и за здраве също няма да се вдигат до 2014 г. Непроменени до същата година остават максималният и минималният осигурителен доход.

През 2011 г. се прогнозира стабилизиране на пазара на труда след негативните развития през предходните две години.

Очаква се средногодишната стойност на безработицата за 2011 г. да достигне 10%. Относително високите нива на безработицата ще задържат ръста на средната работна заплата в страната.

В периода 2012-2014 г. обаче се очаква ускоряване на ръста на производителността, съпроводено с умерен ръст на заетостта и намаляване на безработицата, която се предвижда да падне до 8,9% през 2014 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:41 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 3
hellwitch
преди 13 години
А заплатите не правителството трябва да ги вдига. Всеки трябва сам да се бори за по-висока заплата. Да си сменя работата редовно и така да си вдига заплатата. Докато има балъци дето работят на по 300 лв. ще има да чакаме "индексиране"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 2
hellwitch
преди 13 години
хахаДа съсипе икономика дето въобще я нямаше. Това, че 2005-2008 се перяха пари в БГ строителството не означава, че сме имали икономика.Има смисъл да се гледат най-вече инвестициите в производствени мощности и инфраструктура. Защото такива инвестиции носят бъдеш доход още 20-30 години напред. например всички големи компании и заводи са от времето на бай Тошо - защото тогава се е мислело в перспектива. А бума на строителството какво донесе - хиляди празни апартаменти, защото хората не могат да си ги купят. Чиста загуба на стойност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 5
all_trader2
преди 13 години
до 2014-та нито това правителство ще бъде на власт нито България ще има работеща икономика . ЕВАЛА - Дянков и други разни неолиберални комици показаха как да се съсипе една иконмика за отрицателно време като по учебник.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
milenkk
преди 13 години
Те дотогава хората ще са измрели от глад...а може и да се намалят малко че мноо високи тия доходи бе
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още