IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До 2 май се подават годишни декларации за условия на труд във фирмите

Документите могат да бъдат подавани и по електронен път

13:10 | 26.04.11 г.
До 2 май се подават годишни декларации за условия на труд във фирмите

До 2 май е срокът за подаване на годишните декларации и уведомления за 2010 г. за състоянието на условията на труд във фирмите, напомнят от Главна инспекция по труда (ГИТ).

Декларация или уведомление за състоянието на условията на труд подават всички задължени по смисъла на Закона за здравословни и безопасни условия на труд (ЗЗБУТ).

Декларация подават всички лица, които нямат подадена и успешно приета декларация за 2009 г., и съответно публикувана в публичния регистър на сайта на ГИТ или имат подадена декларация за 2009 г., но през 2010 г. са настъпили промени в обстоятелствата, подлежащи на деклариране.

Само уведомление подават задължените по смисъла на закона лица, които имат подадена декларация за 2009 г. и през 2010 г. не са настъпили промени в обстоятелствата, подлежащи на деклариране.

Декларацията и уведомлението могат да бъдат подавани по електронен път или на място в съответната териториална дирекция "Инспекция по труда" по седалище и адрес на управление на предприятието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:01 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още