IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Каменица“ инвестира 16 млн. лева в Хасково

Нова инсталация за варене на бира увеличава производствения капацитет с 40%

19:24 | 11.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Изпълнителният директор на &bdquo;Каменица&ldquo; Драган Радивоевич (л) и премиерът Бойко Борисов по време на церемонията по откриването на новите съоръжения. <em>Снимка: компанията</em></p>

Изпълнителният директор на „Каменица“ Драган Радивоевич (л) и премиерът Бойко Борисов по време на церемонията по откриването на новите съоръжения. Снимка: компанията

„Каменица“ АД откри официално в производствената си база в Хасково нов логистичен склад, нова варилна инсталация, модернизирана система за филтриране и реновирана административна сграда. Инвестициите са на обща стойност над 16 млн. лева, се казва в прессъобщение на дружеството.

Новият логистичен склад заема 7 000 кв.м, има три товарни площадки и е с двойно по-голям капацитет от стария, като позволява съхранението на 40 000 хектолитра бира вместо на досегашните 17 000. Помещението е проектирано по начин, който гарантира запазването на качеството на продукцията през цялото време на съхранението й. Монтирана е и нова инсталация за филтруване на бира, която увеличава производствения капацитет с 57%.

Въведена в експлоатация е и нова шринк машина за линията за бутилките за еднократна употреба, която повишава ефективността със 7.5 %.

Инсталиран е също така и нов пълначно-затвaрачен блок за кенове, който увеличава капацитета на линията за пакетиране на кенове с 28%.

Увеличаване на капацитета с 40% осигурява и новата варилна инсталация. Тя прави възможно производството на  7200 хектолитра бира дневно, вместо на досегашните 4600 хектолитра.

Сред подобренията в пивоварната в Хасково е и реновираната административна сграда.

Пивоварната компания представи и най-новия продукт в портофиолото си - „Пшенично от Каменица“. Той е автентична нефилтрирана бира, произведена от пшеничен малц.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:47 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още