IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парламентарна комисия не прие доклада на комисията „Кушлев“

Парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика определи като неефективнидействията на проверяващите през 2010 г.

18:09 | 19.05.11 г.
Парламентарна комисия не прие доклада на комисията „Кушлев“

Парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика не прие доклада на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност за 2010 г., предаде БТА.

Депутатите заключиха, че комисията е работила неефективно под ръководството на първия си председател Стоян Кушлев.

От получените общо 5309 уведомления от разследващите органи и съда през миналата година са образувани едва 177 производства за отнемане на имущество от престъпна дейност, е посочено в доклада на парламентарната комисия.

Заместник-председателят на комисията за установяване на престъпно имущество Антоанета Цонкова посочи, че през 2010 г. срещу 82 лица е образувано производство за отнемане на имущество в размер на 120 млн. лева, а за имуществото на други 160 лица съдът е наложил обезпечителни мерки през 2010 г.

Новият председател на комисията Тодор Коларов обеща усилията да бъдат съсредоточени върху обществено значимите дела, свързани с корупция и организирана престъпност.

Сред приоритетите на комисията е повишаване на капацитета й, уеднаквяване на практиките за образуване на преписки в цялата страна и намаляване на разходите, обясни още новият председател.

Съставът на общата администрация вече е намален наполовина, закрити са девет териториални бюра поради незадоволителна работа, обясни още Коларов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още