IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Внесоха втори вот на недоверие срещу кабинета "Борисов"

Дебатите са насрочени за 16 юни, гласуването е на следващия ден

14:54 | 10.06.11 г.
Внесоха втори вот на недоверие срещу кабинета "Борисов"

Депутатите от Коалиция за България и Движението за права и свободи внесоха в деловодството на парламента искане за вот на недоверие заради провала на антикризисната политика на правителството, съобщи БТА.

Под документа са се подписали 68 депутати от двете парламентарни групи. Дебатите ще се следващия четвъртък, а в петък се очаква да бъде гласуван. За да бъде успешен вотът, са необходими 121 гласа. 

Това е вторият вот на недоверие, който двете опозионни партии внасят срещу кабинета "Борисов". Първият беше за "провала на политиката в сферата на здравеопазването".

В началото на тази година премиерът Бойко Борисов поиска и получи вот на доверие от парламента за цялостната политика на правителството.

„Целта на този вот не е смяната на един или друг министър, защото това не решава нито един от ежедневните проблеми на гражданите“, каза председателят на ПГ на Коалиция за България Сергей Станишев. „Вотът цели промяна на една провалена антикризисна политика, която няма обещаните резултати“, посочи той.

"И двете антикризисни програми на правителството са неуспешни", уточни Станишев. Той посочи, че има доклад на ЕК, който е изключително критичен в областта на икономическите и социалните резултати на България.

"Вчерашното решение на Съвета на министрите по правосъдие и вътрешни работи на ЕС относно членството на България в Шенген също е провал за политиката на Борисов и неговия кабинет", допълни Станишев.

"Светът и в частност  ЕС вече излизат от кризата и бележат ръст на икономиката, а в България ситуацията продължава да се влошава", каза зам.-председателят на ПГ на ДПС Лютви Местан. Той допълни, че ако този вот не мине, ще внесат вот за провала в цялостната политика на правителството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още