IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Документацията за концесията на минералната баня в Банкя готова до края на юни

Обмисля се преструктуриране на дружества, свързани с управлението на водите до публични предприятия

09:54 | 14.06.11 г.
Документацията за концесията на минералната баня в Банкя готова до края на юни

Документацията за концесията на минералната баня в Банкя ще бъдат подготвена до края на юни, казаха от Столичната община, съобщи БТА.

Банята в Банкя беше затворена през 2001 г., а с решение на Министерския съвет малко по-късно беше прехвърлена за стопанисване от Министерството на здравеопазването на Столичната община.

Общината изготви идеен проект за реставрация и социализация на сградата на минералната баня, чиято сграда е паметник на културата, проектирана от немския арх. Карл Хохедер. Проектът предвижда възстановяване на автентичния вид на сградата и изграждане на съвременен СПА център. Идейният проект е съгласуван с Националния институт за недвижимото културно наследство.

Дружества, свързани с управлението на водите, сред които три напоителни дружества към Министерството на земеделието и храните и "Язовири и каскади", вероятно ще се преструктурират по модела на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), каза министърът на околната среда и водите Нона Караджова.

Към момента в екоминистерството са подадени водни проекти на стойност над 1,1 млрд. лева, каза зам.-министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. Одобрени са осем проекта за 330 млн. лева.

Очакваме до края на тази година да договорим над 48 на сто от обема на оперативна програма "Околна среда", а до средата на 2012 г. - 100%, каза Василева. Тя изрази очакване в сектор "Води" да бъдат договорирани всички средства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още