fallback

Ремонтът на Женския пазар ще струва около 850 хил. лв.

Столичната община получи като дарение инвестиционния проект за разширението на Околовръстния път след магистрала "Люлин"

15:53 | 12.07.11 г.

Около 850 хил. лв. ще струва ремонтът на Женския пазар в София в участъка между бул. "Сливница" и ул. "Св. Св. Кирил и Методий", съобщи БТА. В четвъртък общинските съветници ще гласуват даването на съгласие на общинското дружество "Пазари Възраждане" ЕАД за изразходването на тази сума.

Ремонтът на пазарното пространство ще струва около 600 хил. лв., а реконструкцията и вътрешното преустройство на откритото партерно пространство на административната сграда - около 250 хил. лв.

Между другото стана ясно, че Столичната община ще получи като дарение инвестиционния проект за изграждането на разширение на Околовръстния път от автомагистрала "Люлин" до кръстовището му с бул. "Сливница". В четвъртък Столичният общински съвет предстои да гласува приемането на дарението.

Изготвеният проект, който ще бъде дарен от дружеството на общината, е за трикилометров участък от пътя, като в него има и две естакади - при бул. "Царица Йоанна", който трябва да стигне до Околовръстния път и при бул. "Сливница".

Проектът предвижда да има две основни платна от по 10,5 м, кактио и две локални платна от по шест метра всяко.

Счетоводната стойност на дарението е 1,23 млн. лв. без ДДС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:35 | 28.08.22 г.
fallback