IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговският обмен между България и Румъния достигнал 2,8 млрд. евро през 2010 г.

В края на първото тримесечие на 2011 г. двустранният търговски обмен е отчел растеж от 39 процента в сравнение със същия период на 2010 г., посочват от румънското министерство на икономиката, търговията и бизнеса

20:27 | 18.07.11 г.
Търговският обмен между България и Румъния достигнал 2,8 млрд. евро през 2010 г.

Търговският обмен между Румъния и България е достигнал през 2010 г. максимума си в развитието на двустранните отношения и е възлязъл на 2,8 милиарда евро, съобщи румънското министерство на икономиката, търговията и бизнеса след срещата на министър Йон Аритон с българския му колега Трайчо Трайков в Букурещ днес, предаде Аджерпрес.

На срещата двамата представители разговаряха за перспективите на двустранния търговски обмен и оцениха ритъма на икономическото сътрудничество както в двустранен план, така и в институционната рамка на международните организации и регионалните инициативи, предаде БТА.

В края на първото тримесечие на 2011 г. двустранният търговски обмен е отчел растеж от 39 процента в сравнение със същия период на 2010 г., се посочва още в съобщението на румънското министерство на икономиката, търговията и бизнеса.

На 31 март 2011 г. в Румъния са били регистрирани 1 307 смесени румънско-български дружества с инвестиран капитал от 32,2 милиона евро, а 272 фирми с изцяло румънски капитал са регистрирани на територията на България, по специално в София, Русе, Пловдив и Варна.

Трайков и Аритон обсъдиха и теми от взаимен интерес, като сътрудничеството в енергийната сфера, свързването на пазарите на електроенергия в Румъния и България, строежа на енергийни комплекси на река Дунав и сътрудничеството в транспорта на електроенергия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:35 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още