fallback

Правителството отпуска още 4,5 млн. лв. за изграждане на прохода „Маказа“

Средствата се разпределят основно към МРРБ

16:05 | 27.07.11 г.
Автор - снимка
Създател

Министерски съвет реши на днешното си заседание да бъдат отпуснати допълнително 4,5 млн. лева за изграждане на граничния проход „Маказа”, съобщи правителствената информационна служба. Средствата са и за инженерно-укрепителни работи по довеждащия път, техническата довеждаща и площадкова инфраструктура, за монтажни помещения и доставки на специализирано оборудване.

Посочената сума се разпределя основно към Министерството на регионалното развитие и благоустройството (до 3,76 млн. лв.) – за финансиране на изграждането на пътна, довеждаща и площадкова инфраструктури на „Маказа” и инженерно-укрепителни работи по довеждащия път.

На МВР се отпускат до 268 хил. лв. за финансиране на осигуряването на оборудване и обзавеждане за граничен контрол и телекомуникационни мрежи. С до 134 хил. лв. Министерството на финансите трябва да осигури доставки и монтаж на оборудване за помещения на граничния проход. Областната администрация в Кърджали получава допълнително 332 хил. лв. за доставки и монтаж на оборудване на помещения, държавни символи и площадково оборудване.

Обектът се изгражда съобразно междудържавна спогодба с Гърция от 1996 г. за изграждане на пътна връзка между двете държави с граничен преход по направление Хасково - Кърджали - Комотини - пристанище Александруполис, като компонент на трансевропейски коридор IX (Север - Юг).  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:04 | 13.09.22 г.
fallback