IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Топлофикация София ще кандидатства за финансиране от фонд "Козлодуй"

Парите ще са за проекта за изграждане на нова когенерационна мощност за изгарянето на горивните блокчета

14:27 | 28.07.11 г.
Топлофикация София ще кандидатства за финансиране от фонд "Козлодуй"

“Топлофикация София“ получи съгласие от Столичния общински съвет (СОС) да кандидатства пред международния фонд "Козлодуй" за осигуряването на средства в размер на 1,7 млн. евро за подготвянето на проект. Това решение беше взето днес на заседание на СОС.

Столичната топлофикация ще кандидатства за финансиране от фонд "Козлодуй" за проекта за изграждане на нова когенерационна мощност за изгарянето на горивните блокчета, произведени от инсталацията за механично-биологично третиране на отпадъците.

Проектът е свързан с втората фаза на проекта за инсталациите за третирането на отпадъци. Индикативната стойност на предвижданата за изграждане горивна инсталация е около 80 млн. евро.

“Задачата на подготвения проект е съгласувана с всички възможни институции, включително и с консултантите от ЕК”, каза зам.-кметът Мария Бояджийска. “Целта е да се гарантира икономическа ефективност в дългосрочен план”, допълни тя.

„Резултатите от анализа, който се извършва от наетите консултанти от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), потвърждават, че най-ефективно ще е изгарянето на произвежданото гориво от отпадъците в когенерационна мощност”, каза Бояджийска.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:04 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още