IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Един представител на държавата може да участва в няколко фирми с държавен дял

Разрешиха на НДК да договаря пряко наемите на залите за концерти

16:50 | 03.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
Един представител на държавата може да участва в няколко фирми с държавен дял

Правителството отмени ограничението представителите на държавата да участват в не повече от един орган за управление и контрол на търговските дружества с държавно участие в капитала, съобщи пресслужбата на кабинета. Това стана с постановление, което променя правилника за упражняване правата на държавата в търговските дружества с държавно участие в капитала.

Промяната трябвало да се направи, тъй като държавните служители били демотивирани и било трудно да се определят членове на управителните органи.

С постановлението се разрешава на „Национален дворец на културата - Конгресен център София” ЕАД (НДК) да сключва договори за наем на залите чрез пряко договаряне. Началната цена ще се определя от лицензиран оценител с разрешение на едноличния собственик на капитала.

Приходите на дружеството се формират предимно от отдаване под наем на помещения за културни, научни, конгресни и политически прояви. Не е възможно на практика да се провеждат тръжни процедури за събития с краткотраен характер като концерти, танцови спектакли и др., мотивират се министрите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:28 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още