fallback

БТ ИнвестГмбХ иска намаляване на санкциите при неизкупуване на тютюна

Кандидат-купувачът на държавния дял в Булгартабак Холдинг предлага арбитражния съд при евентуални съдебни дела да бъде във Виена, а не в София

21:25 | 31.08.11 г. 4

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков ще обсъди с премиера Бойко Борисов приватизацията на Булгартабак Холдинг, след като днес проведе среща с изпълнителния директор на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол Емил Караниколов, изпълнителния директор на Булгартабак Иван Биларев и Юлия Ненкова, председател на Надзорния съвет на приватизационната агенция, съобщи БТА.

На срещата са присъствали и представители на Ситигруп, които са консултанти по сделката, както и заместник-министърът на финансите Владислав Горанов.

Сделката отговоря на целите на приватизация, дружеството да работи, каза след срещата Емил Караниколов.

По думите му Трайков само е изслушал постигнатото в преговорите и не е изразявал съгласие или несъгласие.

На срещата е обсъждано намаляване на санкциите за неизкупуване на заложените в сделката количества български тютюн, които са 5 000 тона на година за срок от пет години. Неустойките са от 20 до 40 лева за килограм и кандидат-купувачите искат драстично намаляване на тази санкция.

Другият спорен момент е арбитражният съд при евентуални бъдещи съдебни дела да е не в София, а във Виена, каза Караниколов.

Кандидат за държавния дял на "Булгартабак" е базираната в Австрия, но създадена предимно с руски капитали фирма БТ Инвест ГмбХ, която иска да го закупи за 100,1 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:32 | 13.09.22 г.
fallback