fallback

Росен Плевнелиев е кандидатът за президент на ГЕРБ

За вицепрезидент бе издигната кандидатурата на правосъдната министърка Маргарита Попова

16:02 | 04.09.11 г. 10
Автор - снимка
Създател

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев е кандидатът на ГЕРБ за президент, съобщава Dnes.bg. Кандидатът за вицепрезидент е настоящата правосъдна министърка Маргарита Попова.

Номинациите обяви премиерът Бойко Борисов, който отново заяви, че ще е кандидат за президент, но за следващите избори. Обявяваването на двойката за Дондуков 2 премина при огромен медиен интерес в централата на ГЕРБ. "Още веднъж днес в 14.00 часа водихме разговори с Росен Плевнелиев и няма по-подходящ кандидат", добави лидерът на ГЕРБ и премиер на страната. Спекулациите около кандидата на управляващата партия за президент продължиха няколко месеца. Нееднократно Плевнелиев твърдеше, че не желае да се бори за президентския пост, защото той е професионалист мениджър и разбира от работата си като строител. Изтъкваше още, че не е обременен политически, както и че не е член на ГЕРБ.

В началото на годината Бойко Борисов подхвърли, че вицепремиер ще е кандидатът на партията за президент. Тогава предположението падна върху вътрешния министър Цветан Цветанов.

Още миналата година лично премиерът дори го назова като бъдещ избраник на партията за поста. Поемането от Цветанов на ръководството на предизборния щаб на ГЕРБ обаче категорично отхвърли тази възможност. Още информация за президентските кандидатури от Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:13 | 14.09.22 г.
fallback