IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Две печатници получиха покани да печатат бюлетини за изборите за президент

Половин метър ще е дълга бюлетината с кандидатите за държавен глава

10:16 | 27.09.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Две печатници получиха покани да печатат бюлетини за изборите за президент

Печатниците "Мултипринт" ООД и "Демакс" АД са поканени от Министерския съвет да печатат бюлетини за изборите за президент на 23 октомври, съобщиха от Агенцията за обществени поръчки.

Избраната процедура е договаряне без обявление. Това се налага, тъй като в последния момент е променена дължината на бюлетините, мотивира се възложителят.

Първоначално в обществената поръчка за бюлетините е заложена дължина в три варианта - 300 мм, 450 мм и 600 мм. За балотажа се предвижда бюлетината да е 150 мм.

С решение на Централната избирателна комисия (ЦИК) от септември са променени част от техническите характеристики на бюлетините заради броя на регистрираните кандидатски листи. След като на 17 септември 2011 г. изтече срокът за регистрацията на кандидатите в ЦИК, се разбра, че в изборите ще участват 18 двойки.

В резултат на това новите бюлетини ще бъдат с дължина от 546 мм в деня на изоборите 23 октомври и 90 мм - при провеждането на евентуален балотаж.

Заради наближаващата дата на изборите и необходимостта да се организират доставките на хартия и останалите дейности по отпечатването и разпределението на бюлетините сроковете за провеждане на търгове за избор на печатница е невъзможно да бъдат спазени, са мотивите на МС да обяви договаряне без обявление.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
MarginCall
преди 12 години
"Заради наближаващата дата на изборите и необходимостта да се организират доставките на хартия"--------------------------------------------------------------------------------Мале, как ни изненадаха пак тия избори. Докато се обърнем и те се шмугнали покрай...Дори и в кризата продължават да ни правят на маймуни с евтини трици. Или, може би, точно заради кризата. Чак смешно става вече, как дори не се опитват да се поприкрият малко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още