IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парламентът прекъсва редовните си пленарни заседания от 12 до 21 октомври

Причината е, че в състава на 41-вото народно събрание има народни представители, излъчени на предстоящия вот за кметове, президент и вицепрезиденти

14:55 | 05.10.11 г.
Парламентът прекъсва редовните си пленарни заседания от 12 до 21 октомври

Парламентът ще прекъсне пленарните си заседания за периода от 12 до 21 октомври заради местните и парламентарните избори, решиха депутатите. След близо два часа емоционални дебати предложението на председателя на Народното събрание (НС) Цецка Цачева и на нейния заместник от ГЕРБ Анастас Анастасов получи 90 гласа “за”, 30 бяха “против” и един се въздържа, съобщи БТА.

Мотивите за това решение са, че в състава на 41-вото народно събрание има народни представители, излъчени на предстоящия вот за кметове, президент и вицепрезиденти, а пленарната трибуна не бива да се използва за предизборна агитация.

Почивката няма да важи за заседанията на парламентарните комисии. Депутатите няма да ползват и служебен транспорт, освен ако не се налага да участват в заседания на комисиите. За този период народните представители няма да получават квартирни и дневни пари за сметка на парламента при посещение в избирателните си райони. Няма да се признават и транспортните им разходи за частни автобусни линии.

И отдясно, и отляво атакуваха прекъсването на пленарните заседания, като се позоваха на морала и разпоредби в конституцията. От "Коалиция за България" дори заплашиха да поискат оставката на Цецка Цачева като председател на НС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:49 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още