IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финансовата инспекция откри нарушения при 4 обществени поръчки на МС

Проверката е установила и нарушения за близо 3 млн. лева при обществени поръчки на НДК

21:20 | 10.10.11 г.
Финансовата инспекция откри нарушения при 4 обществени поръчки на МС

 

Нарушения при 4 обществени поръчки за над 12 млн. лева на Министерския съвет е засякла Държавната финансова инспекция при проверка на финансите на институцията за периода 2008-2009 г., съобщи БНР.

Инспекцията е открила още нарушения при обществени поръчки за почти 3 млн. лева при проверките на финансите на Националния дворец на културата (НДК) за периода 2008-2010 г. Общо откритите нарушения на НДК са 50, като едно от тях е вписване на невярна информация и преднамерено подаване на неверни данни към различни държавни институции.

Докладите за двете проверки са изпратени на прокуратурата, съобщи за програма "Хоризонт" директорът на Агенцията за финансова инспекция Теменужка Петкова.

Финансовата инспекция е установила още неправилно проведени обществени поръчки в Столичния автотранспорт за почти 19 млн. лева, а в Спортния тотализатор – за над 200 хил. лева.

При местните власти най-сериозното нарушение е на малката община Хитрино - там са платени 700 хиляди лева за строителни дейности, които никога не са извършени.

Освен в Хитрино, нарушения от типа “пари за нищо”, са засечени и в Пловдив за над сто хиляди лева, както и в Белоградчик, Котел и Харманли, посочи още Петкова.

От БНТ в периода 2008-2009 г. при аналогично нарушение са похарчени над 330 хил. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:27 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още