IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столичната топлофикация е в готовност да пусне парното

Желаещите да бъдат отоплявани трябва да подадат индивидуално заявление след решение на общото събрание на етажната собственост

17:32 | 15.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
Столичната топлофикация е в готовност да пусне парното

"Топлофикация - София" има готовност за масовото пускане на парното в София от идния понеделник, съобщиха от пресцентъра на дружеството, предаде БТА.

"Имаме пълна готовност и можем да пуснем парното веднага. Дали ще преминем към масово топлоподаване обаче ще решим окончателно в понеделник, когато разполагаме с официална по-дългосрочна прогноза за времето", посочва Стоян Цветанов, изпълнителен директор на "Топлофикация-София".  Въпреки студения уикенд обаче през следващите две седмици се очаква сериозно затопляне с температури близо до 20 градуса, пояснява той.

От дружеството припомнят, че метеорологична прогноза за трайно и дългосрочно застудяване е едно от изискванията в Наредбата за топлоснабдяване, за да се премине към масово пускане на парното. Другото условие са три поредни дни със среднодневна температура под 12 градуса, което е изпълнено.

„Не искаме заради няколко студени дни да поставим всички абонати в ситуация да плащат за отопление на общи части, без реално да има необходимост за това. В същото време абонатите, които искат отопление въпреки очакваното повишаване на температурите, няма да бъдат ощетени“, допълва Цветанов.

Желаещите могат да подадат индивидуално заявление до дружеското, но трябва да има решение на Общото събрание на етажната собственост. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:37 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още