IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ОДС: Симпатизантите ни сами ще решат за кого да гласуват на балотажа за президент

Нашият кандидат Румен Христов е последният човек, който е виновен за ниския резултат, заяви Любен Дилов, председател на "Движение Гергьовден", което е част от ОДС

17:08 | 25.10.11 г.
ОДС: Симпатизантите ни сами ще решат за кого да гласуват на балотажа за президент

От Общността на демократичните сили (ОДС) призоваха избирателите си сами да преценят кой кандидат-президент да подкрепят на балотажа, съобщи БТА.

Кандидатът за президент на Съюза на десните сили Румен Христов е последният човек, който е виновен за ниския резултат на десницата, каза Любен Дилов, председател на "Движение Гергьовден", което е част от ОДС. Според Дилов сините избиратели са се уморили от разделите и скандалите в десницата, което е довело до ниска избирателна активност. „Най-непочтеният удар срещу Румен Христов беше нанесен от елита на ДСБ“, каза Дилов.

ОДС е ощетена от изборните резултати заради нарушения в провеждането на изборите, смята Дилов, като обясни, че много от гласовете са били откраднати. Като пример той посочи как 1 400 гласа за кандидат-кмета на ОДС във Видин били обявени за невалидни.

През последните 20 години не е имало толкова лоша организация на изборите и подобни безобразни нарушения, смятат от ОДС. „ЦИК е пълна катастрофа“, каза Дилов. Той обаче допълни, че коалицията им няма да иска касиране на вота заради тежкото положение на страната.

Поне в 21 общини кандидатите на ОДС за местна власт ще се явят на балотаж, посочват от ОДС.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:52 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още