IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борис Велчев: За лоша организация на изборите няма наказателна отговорност

Главният прокурор прогнозира, че броят на образуваните досъдебни производства и нарушения на изборното законодателство ще расте до края на седмицата

13:41 | 27.10.11 г. 3
Борис Велчев: За лоша организация на изборите няма наказателна отговорност

За лоша организация на изборите може да се наложи само административна санкция, но не и наказателна отговорност. Това заяви пред БТА главният прокурор Борис Велчев.

Велчев прогнозира, че е възможно до края на седмицата броят на образуваните досъдебни производства и нарушения на изборното законодателство да нарасне. Той очаква, че до средата на следващата седмица ще бъде направен пълен анализ на постъпилата информация за броя на делата и лицата, срещу които са образувани. 

Не всяко нарушение на изборния кодекс обаче, според Велчев, води до търсене на наказателна отговорност. Ако прокуратурата бъде сезирана за такъв тип нарушения, ще бъдат взети необходимите мерки. Но сега е най-лесно всичко да се обяви за престъпление и да се "хвърли" в прокуратурата. Всичко, което не е посочено в наказателния кодекс като престъпление по отношение на изборите, е нарушение, коментира още главният прокурор. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 6 rate down comment 1
Патилан
преди 12 години
Ех Велчев....... и ние на теб се надявахме да гониш престъпници.Поне нека главният прокурор каже: ЗА КАКВО изобщо управляващите носят наказателна отговорност в тази *** наречена България?То в БГ изглежда само аз нося наказателна отговорност......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 1
Патилан
преди 12 години
За лошо и некадърно бръснене каква отговорност се носи ***-син главен прокурор?Ето, виждате ли, братя, как "народната милиция ни пази"! Няма наказателна отговорност за измамите и фалшификациите. Няма справедливост за отрудения народ!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 1
Патилан
преди 12 години
Ами, Първанов и Иван Костов са го назначавали. Кой да е виновен?За какво се носи отговорност у нас? Какво следва, когато не може да се осигури конституционното право на всеки гражданин да избира и да бъде избиран? За неспазване на конституцията не се ли носи отговорност?Тоя ни прави на пълни ***: ако от банка изнеса торба с крадени банкноти - ще нося наказателна отговорност, ако от ОИК изнеса торба с бюлетини на гласоподаватели - няма да нося отговорност.Народа правилно го е казал:ЗА КОКОШКА НЯМА ПРОШКА, ЗА МИЛИОН НЯМА ЗАКОН.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още