IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнесът е възмутен, че търговец получи приза „Мистър Икономика“ в агросектора

Веригата хипермаркети „Лидл“ печели наградата в конкуренция с водещи компании от млечния и птицевъдния отрасъл

17:20 | 02.12.11 г. 2
Бизнесът е възмутен, че търговец получи приза „Мистър Икономика“ в агросектора

Представители на близо десет браншови организации от земеделието и хранително-вкусовата промишленост изразяват недоволството си от връчването на наградата „Мистър Икономика“ за 2011 г. в областта на агросектора на търговската верига „Лидл“, отличена за „принос в развитието на земеделието и храните“.

На извънредна пресконференция утре представителите на бизнеса ще изразят публично несъгласието си с решението на журито, чиито мотиви, да се предпочете търговска вместо производствена компания, са извънредно необясними, съобщи за Investor.bg Мариана Кукушева, председател на Съвета на браншовите организации към Българската търговско-промишлена палата.

Колегите от хранителната индустрия и от земеделието са изумени, че търговската верига е предпочетена пред другите две номинации на Димитър Зоров и Иван Ангелов, които като собственци на известните марки млечни и пилешки продукти „Пършевица“ и „Градус“ нееднократно са доказвали, че имат сериозен принос за развитието на сектора, коментира Кукушева.

Организатор на тазгодишните награди е списание "Новата икономика", като в журито участваха 33-ма бизнесмени. При обявяването на наградите несъгласия бяха изразени и по избора на "Мистър Икономика" за цялостен принос в икономиката, чието отличие тази година беше присъдено на собственика на Корпоративна търговска банка (КТБ).
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
melon
преди 12 години
Ми дали са повече...принос:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още