IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КТ „Подкрепа“ се готви за нови национални протестни действия

В КНСБ обсъждат дали ще се присъединят към стачката и се очаква решението да бъде обявено утре

13:21 | 07.12.11 г.
КТ „Подкрепа“ се готви за нови национални протестни действия

Конфедерацията на труда "Подкрепа" ще поднови ефективните национални протестни действия. Това е решил Конфедеративният съвет на синдиката късно снощи, съобщиха в декларация от синдикалната организация.

В мотивите за подновяване на протестните действия от конфедерацията посочват едностранния отказ и погазването на поетите от правителството ангажименти в споразумението, подписано между синдикати, работодатели и държава за пенсионната реформа. 

Синдикатите са против отнемането на парите за прослужено време и са обезпокоени от незаконното внасяне на промени чрез закона за бюджета между първо и второ четене, с които се променя възрастта за пенсиониране и на трите категории труд.

В документа, подписан от президента на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев, се посочва, че синдикатът ще подкрепи национална стачка във всичките й форми.

Профсъюзната организация потвърждава и решението си от 17 ноември да се оттегли от тристранния диалог на всички нива.

Синдикатът призовава всичките си регионални и професионални структури да изразят публично своето несъгласие и възмущение с действията на управляващите, целящи отнемане на трудовите и социалните им права.

В декларацията пише още, че синдикатът подкрепя в пълна сила законната стачка на българските железничари.

Предстои в следващите дни и КНСБ да вземе решение дали да продължи стачните действия.

В края на деня от КНСБ изпратиха писмо до депутатите, в което ги молят да не гласуват пенсионната реформа и в кратки срокове заедно да стигнат до по-добър вариант на реформата.

Допълнено към 17.00 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още