IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Посочиха Николай Младенов и Цветан Цветанов като най-успешните министри

Изводът е от социологическо проучване за политическите и икономическите нагласи в България

15:22 | 16.01.12 г. 2
Посочиха Николай Младенов и Цветан Цветанов като най-успешните министри

Най-успешно справящите се с работата си министри от кабинета са Николай Младенов и Цветан Цветанов. Това сочат резултатите от социологическо проучване на агенция „Сова Харис” за социалните, политически и икономически нагласи в България през януари 2012 г.

Външният министър Николай Младенов печели 39% доверие, а вицепремиерът и министър на вътрешните работи е втори по рейтинг на обществено одобрение с приблизително 35% подкрепа, съобщава bTV.

В т.нар. „златна среда” на обществено одобрение към министрите, които се справят добре с работата си, са министърът на земеделието Мирослав Найденов, министърът на културата Вежди Рашидов и просветният министър Сергей Игнатов.

Около 26% от пълнолетните българи оценяват като успешни усилията на Свилен Нейков за развитието на спорта в страната. Икономическият министър Трайчо Трайков също печели одобрението на 26% от хората заради усилията, които полага по отношение развитието на икономиката, енергетиката и туризма в страната.

Дейността на министъра на отбраната Аню Ангелов е оценена като успешна от 24% от хората. Усилията на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков да запази фискалната дисциплина на страната в условията на ограничен бюджет, са оценени като успешни от 20% от българите. За период от една календарна година рейтингът на Дянков се е покачил с 2 на сто.

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов печели 20% обществено одобрение.

Изследването е проведено в периода 3-10 януари сред 1000 пълнолетни граждани.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:19 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
Спящият бик
преди 12 години
Ще я запомня тази агенция.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
dakl
преди 12 години
Вероятно са искали да напишат най-слабите и не адекватни за заемания пост министри! Другото звучи просто като подигравка с елементарната логика и реалността у нас?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още