IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До 2015 г. "Топлофикация София" ще инвестира 350 млн. лв. в ремонти

За финансирането ще се разчита на собствени средства и на еврофондове

16:05 | 01.02.12 г.
До 2015 г. "Топлофикация София" ще инвестира 350 млн. лв. в ремонти

За периода до 2015 г. "Топлофикация София" предвижда да вложи 350 млн. лв. по инвестиционни проекти и за ремонти, като от тях до 100 млн. лв. ще бъдат собствени средства, а останалите от европейски фондове.

Това съобщи при представянето на бизнес плана на "Топлофикация София" изпълнителният директор на дружеството Стоян Цветанов, цитиран от БТА.

„През 2012 г. ще се фокусираме върху ремонтната програма, както и ще започнем замяна на стари мощности с нови по-ефективни, за да можем да предоставим качествена услуга“, каза Цветанов. 

Дружеството планира основен ремонт на ТЕЦ "София", така че към 2014 г. да се превърне в най-модерната централа. Най-големият проект на централата е изграждане на инсталация за обработване на отпадъчния ресурс от завода за преработка на боклук, което ще доведе до 40 млн. лв. спестяване от цената за природния газ, обяви Цветанов.

До 2015 г. се планира и подмяна на топлопреносната мрежа с по 32-34 км годишно, като предвидените за целта средства са в размер на 36 млн. лв.

Инвестициите на "Топлофикация София" за тази година са приблизително 47 млн. лв., като от тях 14 млн. лв. е грант от ЕБВР.

Изпълнителният директор разкри, че финансовият резултат на дружеството за тази година вероятно ще бъде отрицателен, защото през 2012 г. предстоят редица ремонти – в ТЕЦ "София Изток", както и на генератори в централата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още