IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Служители на парк Витоша алармират за нарушения при избора на нов директор

Изискванията към кандидатите са променени в хода на конкурса, което навежда на съмнения за опорочена процедура

17:20 | 27.02.12 г.
Служители на парк Витоша алармират за нарушения при избора на нов директор

Служителите на Държавен природен парк „Витоша“ алармират за нарушения при избора на нов директор на парка и призовават всички ръководни институции в страната да вземат отношение по отстраняването на сегашния директор Тома Белев.

В открито писмо, адресирано до институциите и медиите, служителите посочват, че процедурата по избор на директор е била опорочена, тъй като в хода на провеждането на конкурса първоначално обявените изисквания към кандидатите са били променени.

Остава впечатлението, че процедурата е променена тендециозно с цел обслужване на определени интереси, поради което настояваме тя да бъде отменена поради липса на законосъобразност, се посочва в писмото.

Служителите се обявяват в защита на бившия си директор Тома Белев, чиято кандидатура не беше одобрена. Според тях причина за неговото отстраняване е намесата на икономически интереси, срещу които той нееднократно се е обявявал.

„Планината Витоша е обект на огромни икономически интереси, които изцяло противоречат на целите и режимите на плана за управление на природния парк. инж. Тома Белев във всеки един момент отстояваше интересите на защитената територия, което показва неговата работата в полза на обществото и на българската природа!“

Въпреки многобройните нападки срещу управлението му, организирани от хората, чиито интереси е засегнал, държавните институции не са установили нито едно финансово или друг вид нарушение, заявяват служителите.

„За съжаление у нас остава впечатлението, че изборът на комисията за нов директор е бил предопределен от острата медийна атака на личностна основа срещу инж. Белев и от засилените икономически интереси за застрояване на парка през последните години. Опасяваме се, че тези инвестиционни намерения, които застрашават планината и на които активно се противопоставя Тома Белев, станаха причина за неговото отстраняване, е записано още в писмото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още