fallback

Започва строителството на участъка Сандански-Кулата от магистрала „Струма“

Трасето с дължина 15 км трябва да е изградено до пролетта на 2014 г.

15:12 | 05.04.12 г. 2
Автор - снимка
Създател

Започва изграждането на Лот 4 - участъкът Сандански-Кулата с дължина 15 км на автомагистрала „Струма”, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Срокът на изпълнение на строителството на отсечката e 23 месеца. Договорът за строителство на стойност почти 56 млн. лева (без ДДС) беше подписан на 19 март. Изпълнител е гръцката фирма „Актор”. Строителният надзор ще се извършва от „Пътинвестинженеринг” АД за почти 300 хил. лв. (без ДДС).

Проектът се осъществява основно чрез средства от Кохезионния фонд на Европейския съюз чрез ОП „Транспорт“, а националното съфинансиране е 20% от стойността.

Трасето на Лот 4 на магистрала „Струма“ преминава през териториите на общините Сандански и Петрич. На обекта ще бъдат изградени 5 надлеза (3 селскостопански), 5 подлеза (3 селскостопански и 2 жп подлеза на жп линията „София–Кулата”), 7 моста (5 моста за автомагистрала „Струма” и два при жп линията София–Кулата). Ще бъдат монтирани и шумозаглушителни прегради между магистралата и част от населените места.

Общата дължина на магистрала „Струма” - от Даскалово до гръцката граница, е 150 км. Тя е част от европейския транспортен коридор № IV и от Трансевропейската автомагистрала „Север–Юг”. По нея се осъществява и пътният трафик за Гърция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:10 | 11.09.22 г.
fallback