IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Мини Марица-изток” обявява търг за онлайн оборудване и ремонт на системи

Общата стойност на проекта, финансиран основно от Фонд "Козлодуй", е 5,5 млн. евро

16:30 | 10.04.12 г.
Автор - снимка
Създател
„Мини Марица-изток” обявява търг за онлайн оборудване и ремонт на системи

„Мини Марица-изток” ЕАД стартира тръжна процедура за избор на изпълнител за „Проектиране, доставка и монтаж на оборудване за онлайн контрол на лентовите транспортьори и багерите и за рехабилитация на системата за електрозахранване", съобщиха от компанията.

Общата стойност на проекта е 5,5 млн. евро, като 70% от финансирането се осигурява от Международен фонд „Козлозуй“, администриран от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). Възлагането на договора на спечелилия конкурса ще се извърши в съответствие с политиките на банката.

Това е вторият проект от Споразумението за безвъзмездна помощ, сключено на 25 юни 2009 г., между „Мини Марица-изток” и Фонд „Козлодуй“.

Договорът по първия проект, който е на стойност 12,6 милиона евро е за рехабилитация на подстанции и трансформатори в два от рудниците на дружеството и беше сключен през октомври 2011 г.

Общата стойността на споразумението за предоставяне на средства от Международен фонд „Козлодуй”  възлиза на 21,5 милиона евро. От тях безвъзмездно „Мини Марица-изток” ще получи общо 15 милиона евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още