IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По-високите прагове за обществените поръчки са одобрени от парламента

Преди Великден депутатите приеха окончателно промените в едноименния закон

13:40 | 12.04.12 г.
По-високите прагове за обществените поръчки са одобрени от парламента

В последия ден преди великденската ваканция народните представители приеха окончателно промените в Закона за обществените поръчки, с които се повишават стойностните прагове за възлагането на поръчките от държавната и общинската администрация.

Процедурите по закона ще се прилагат задължително, ако обществените поръчки за строителство надхвърлят 264 хил. лв. без ДДС, предаде БТА.

При възлагането на строителни поръчки извън страната прагът става 1,6 млн. лв. Досегашните прагове бяха съответно 240 хил. лв. за строителство в страната и 1,5 млн. лв. - в чужбина.

При възлагане на услуги, доставки или за изработване на проекти поръчките ще се обявяват при сделки над 66 хил. лв., ако се извършват в страната, или за над 132 хил. лв., ако се изпълняват в чужбина.

С измененията в закона се адаптират и последните европейски директиви в областта на обществените поръчки, които се възлагат в областта на отбраната и сигурността.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:28 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още