IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Завод за производство на багери и челни товарачи ще заработи в Пловдив

В предприятието ще бъдат разкрити около 40 работни места

17:19 | 07.06.12 г.
Завод за производство на багери и челни товарачи ще заработи в Пловдив

Пловдивската фирма "Българска индустриална група" АД (БИГ) започва производството на багери и челни товарачи за германската компания „Атлас Машинен”.

Това съобщи по време на икономическия форум „Марица“, който се провежда в Пловдив, изпълнителният директор на БИГ инж. Димо Зафиров.

Новият завод ще бъде открит на 25 юни тази година, когато се предвижда да започне и редовното производство, допълни Зафиров.

В новото предприятие ще бъдат разкрити 40 работни места, като се очаква работата на завода да даде препитание и на други фирми, които ще бъдат подизпълнители на различни дейности.

Производителят на строителната техника е наел част от терените на бившия мастодонт „Балканкар Рекорд“.

Първоначално ще се произвеждат три модела машини – багерът „Атлас 804”, както и челните товарачи „Каелбле” 420 и „Каелбле” 450, допълни Зафиров.

Компанията „Атлас машинен”, която е постигнала водещи пазарни позиции по света, се е ангажирала да реализира произведената в Пловдив продукция.

Германската машиностроителна компания е базирана в Гендеркезее, близо до Бремен. Тя е собственост на българина Фил Филипов, който е напуснал родния му Пловдив преди няколко десетилетия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още