IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зелените искат столичната община да анулира приватизационния договор с Витоша ски

Фирмата се закани да не пусне ски съоръженията над София и през новия зимен сезон

14:10 | 04.07.12 г. 3
Зелените искат столичната община да анулира приватизационния договор с Витоша ски

За анулиране на приватизационния договор с „Витоша ски“ и отнемане на ски съоръженията на Витоша в полза на Столичната община настояват от партия „Зелените“, предаде БТА.

От формацията от месеци настояват кметът на София Йорданка Фандъкова да развали договора с фирмата, след като тя спря съоръженията преди началото на зимния сезон под претекст, че не може да работи законово и настоя за нормативни промени.

По време на обществената дискусия за Закона за горите, която се проведе вчера, представителите на „Витоша ски“ заявиха, че лифтовете и ски съоръженията над София няма да работят и през следващия сезон. Това стана, след като спорните текстове за облекчаването на строителството в планините, за които настояваха от компанията" отпаднаха от закона.

В началото на годината адвокат Свилен Овчаров от сдружение „Зелени адвокати“ представи пред журналисти договора за продажбата на акциите на дружеството „Въжени линии“ ЕАД, сключен с „Витоша ски“ през 2007 г.

Адвокат Овчаров и Андрей Ковачев от „Зелените“ алармираха, че фирмата е нарушила редица клаузи по договора и поискаха намесата и на агенцията по горите.

По-късно общинският съветник от "Синята коалиция" Вили Лилков поиска на заседание на общинския съвет кметът на София Йорданка Фандъкова да обясни как „Витоша ски“ изпълнява приватизационният договор.

Фандъкова тогава отговори, че следприватизационният контрол не е установил нарушения на „Витоша ски“, а спирането на съоръженията не е сред хипотезите, за които са предвидени санкции за фирмата, тъй като реално предметът на дейност на дружеството не е променен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 1
the_evil_lord_Darth_
преди 11 години
Очевидно, това е поредното обезщетение, което бивши и настоящи управляващи измолват от Евросъюза на гърба на всички ни от Натура 2000. Излиза, че поредният фашистки софтуер на Ангела Меркел, внедрен като част от настоящото Електронно Правителство ни възмездява с обезщетение, за поредния зулум, на управляващия ни Европейски Съюз, защото приоритетите им са да създават и купуват бомби в тези гладни години, а ние се стремим да създадем толкова, че и да ни остане след поредният електронен зулум на Ангела Меркел. Това е и основната разлика между нас и тях-германците - те по цял ден мислят за бомби и във всяко нещо виждат бомба, а ние мислим как да издържим на зулума им, така че да не ни боли много след всичко това. Имаме атомни електроцентрали, с които можем да захраним половин Европа с електроенергия, но заради болните фашистки мозъци на германците в евросъюза се продават на надобщинско ниво земи за соларни паркове, които в момента според сателитите на Натура 2000 са Защитени територии.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
STRAHO
преди 11 години
"Зелените искат столичната община да анулира приватизационния договор с Витоша ски" Правилно! Да ги разкарат. Не са ни нужни такива "загрижени" за зимните спортове и не само.. "бизнесмени" ! Ама са много смешни като почнат едни изказвания от сорта на: "Ама ние не за нас, а за скиорите. Те ще страдат" "Ама ние не за нас, а за пациентите. Те ще страдат" Ама ние не за нас, а за работниците и семействата им. Те ще страдат" ! ....... Аман от толкова кандидати да ни обгрижват. Че и от наше име да протестират, когато не им се дава да крадат! :D Марш и толкова. Като не им харесва да ходят в Австрия и Швейцария да си строят писти на воля!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
dakl
преди 11 години
Крайно време е да се спре този рекет над софиянци! Но монополистите и мутрите си избраха с помоща на медиите и външните ни "приятели" правителство и то действува ЕДИНСТВЕНО в тяхна полза!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още