IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столична община заплаши "Витоша ски" със съд

До там ще се стигне, ако фирмата не пусне лифтовете, обяви пред БНР кметът Йорданка Фандъкова

13:09 | 08.07.12 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Столична община заплаши "Витоша ски" със съд

Столична община може да се обърне към съда, ако "Витоша ски" не пусне лифтовете, които стопанисва по силата на сключения през 2007 г. със срок 25 години приватизационен договор, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Срещата ѝ с представители на компанията, която бе анонсирана в края на миналата седмица, е насрочена за утре. „Ще направя възможното, за да бъде утре окончателно изяснен въпросът с лифтовете“, каза Фандъкова в интервю за "Неделя 150" на БНР.

Както стана ясно по-рано, юристите от Столичната общинска агенция за приватизация не смятат, че може да става дума за неизпълнение на договора от стана на "Витоша ски", но по мнение на Фандъкова "щом толкова време лифтовете не вървят, е редно да се обърнем към съда".

Кметът заяви, че няма да допусне ултимативен тон за лифтовете, още повече, че самата тя може да говори с подобен тон. "Който е решил да притиска София и софиянци, не е постигнал много", предупреди столичният кмет и подчерта, че софиянци не могат да стават заложници на спорове за закони или на корпоративни интереси.

Преди дни от “Зелените” за пореден път настояха Столичната община да анулира договора с “Витоша ски” и да отнеме ски съоръженията над София в своя полза.

Фирмата спря ски съоръженията над София в началото на зимния сезон и поиска да бъдат направени нормативни промени, за да ги пусне отново. По време на общественото обсъждане на Закона за горите, което се състоя преди дни, дружеството се закани да не пусне лифтовете и тази зима, след като исканите от тях нормативни промени за строителство в горите без да се променя предназначението на терените отпаднаха от закон.

Междувременно в четвъртък от “Витоша ски” нападнаха природозащитните организации и ги обвиниха, че защитават икономически, а не екологични интереси.

От дружеството уверяват, че всички ангажименти по приватизационния договор са извършени, отчетени и приети по съответния законов ред.

Според фирмата спирането на лифтовете не е било по тяхна вина, а се е наложило заради разпоредби в новия Закон за горите, който беше приет през март 2011 г. и влезе в сила  от април миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 11 години
Шут в *** на тези *** и да ходят в съда да си търсят неустойките! Много ми е интересно какви загуби и пропуснати ползи ще докажат на делото. Нали трябва да извадят балансите и да говорят с цифри. Да им се плати каквото докажат и да се махат!За всеки, за който ските са нещо повече от фешън знае, че на Витоша Кицбюел не може да се случи по ред причини. Витоша е мястото, където дечицата на София се учат да карат ски, а от нас, който може, прескача за по час-два през седмицата до Лалето, вместо да диша смрадта на някой фитнес салон. Идеите за огромен скицентър в парк, който принадлежи на милионен град, би трябвало да бъдат обсъдени с всички гласоподаватели на този град!Ако Фандъкова натири тези мошеници, ще я призная за най-сериозния кмет на София от промените до сега!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 0
Nikodim
преди 11 години
Фандъкова е безпомощна !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 1
stasi666
преди 11 години
А Витоша ски се спука от смях като чу учителката
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
melon
преди 11 години
И да не ги пускат - по-добре ще си ходим пеша, има и ски с панти. Тамън малко да си отдъхне планината.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още