IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Законът за публичните финанси ще бъде готов още през лятото

В одобрената от кабинета законодателна програма, която ще се изпълнява до края на годината, влиза и законопроектът за еврофондовете

13:29 | 11.07.12 г.
Законът за публичните финанси ще бъде готов още през лятото

Още през лятото министърът на финансите ще внесе за разглеждане законопроект за публичните финанси. Целта му е да се усъвършенства бюджетният процес и да се въведат фискални правила и ограничения, които да гарантират дългосрочна устойчивост на публичните финанси, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

На днешното си заседание министрите са одобрили програмата, в която успоредно с проектозаконите ще бъдат включени още четири ратификации на международни споразумения, меморандуми и договори. Правителството на ГЕРБ предлага девет проекта на нови закони.

Проектозаконът за управление на средствата от Европейския съюз, чиято концепция беше одобрена наскоро от правителството, ще бъде един от 46-те нормативни акта, включени в законодателната програма на кабинета до края на годината.

Законопроектът за държавния бюджет за следващата година, както и предложенията за промени в данъчните закони, традиционно ще бъдат гледани от кабинета през септември.

Сред новите закони са този за ограничаване на измененията на климата. С него ще бъдат въведени европейски и международни механизми за ограничаване на емисиите парникови газове, а също ще се осигури дългосрочно планиране на мерките за адаптация към климатичните изменения, се посочва в прессъобщението.

Министърът на земеделието и храните ще внесе нов закон за защита на растенията, с който ще се постигне максимално съответствие с актовете на европейското законодателство в областта на растителната защита.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още