IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пускат за движение кръстовището на две нива в столичния кв. "Младост"

Кръстовището при телевизионната кула ще бъде готово през октомври, съобщи кметът на София

12:26 | 16.07.12 г.
<p>
	<em>Кметът Йорданка Фандъкова по време на инспекцията на строителството на кръстовището на две нива в &quot;Младост&quot; в края на юни. Снимка: БТА</em></p>

Кметът Йорданка Фандъкова по време на инспекцията на строителството на кръстовището на две нива в "Младост" в края на юни. Снимка: БТА

Утре ще бъде официалното откриване на кръстовището на две нива в столичния кв. „Младост“. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която посети ремонтирания и вече пуснат в експлоатация участък на бул. „Ломско шосе“ между ул. „Бели Дунав“ и „Обелски път“ в столицата, предаде БТА.

Кръстовището на две нива при булевардите "П. К. Яворов" и "Драган Цанков" ще бъде готово през октомври, допълни столичният кмет.

Фандъкова каза още, че на 15 август предстои да бъде пуснат за движение реконструираният бул. "Черни връх", а в края на месеца - реконструираният бул. "Княгиня Мария Луиза".

През септември ще бъде завършен ремонтът на бул. "Братя Бъкстон" от ул. "Тодор Каблешков" до Околовръстния път, допълни тя.

Изпълнителният директор на „Метрополитен“ Стоян Братоев съобщи, че предстои да започне строителството на продължението на бул. "Андрей Сахаров" към ж.к. "Младост 3".

Пуснатият за движение нов участък от бул. "Ломско шосе" е с дължина 1,15 км., като строителството му е струвало 3,7 милиона лева. В района продължават довършителните работи по строителството на втората линия на метрото, които се очаква да приключат към края на август.

До метростанцията на ул. „Бели Дунав“ вече има изграден паркинг с капацитет 480 места. Част от тях са пригодени за паркиране на автомобили с газови уредби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:59 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още