IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Половината от абонатите на топлофикациите са надплатили за парното през зимата

Като стойност изравнителните сметки за парно и топла вода са с 13-14% по-високи от миналата година

17:40 | 17.07.12 г. 1
Половината от абонатите на топлофикациите са надплатили за парното през зимата

През тази зима изравнителните сметки за парно и топла вода са били средно с 13-14% по-високи от плакщанията за миналия отоплителен сезон, съобщиха за от Асоциацията на топлофикациите, предаде БНР. 

Малко над половината от абонатите на топлофикациите имат да получават пари обратно, а другата половина ще трябва да доплащат, обясни Ася Ангелова от асоциацията. Съотношението е 51% към 49% в полза на домакинствата, които са надплатили и очакват приспадане на сумите. 

Въпреки по-високите сметки, жалбите не са повече в сравнение с миналата година, коментира Ангелова. По думите й основните оплаквания са от домакинства, които не са били отчетени, но в същото време са получавали сметка на служебно начислена енергия.

По повод публикации, че сметките за топла вода през изминалия отоплителен сезон са по-високи от тези за парно, Ася Ангелова увери, че това зависело от типа потребление в конкретния имот. 

“Възможно е да се ползва повече вода и по-малко отопление. Има блокове, в които е изключено отоплението и тези граждани ползват само топла вода”, обясни още Ангелова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:30 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
STRAHO
преди 11 години
Е то нали това беше целта с въвеждането на изравнителните сметки! :D Браво!!! Да си ги ползват със здраве паричките от топлофикациите! Постепенно ще възпитат разбиране у овцете.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още