IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Депутат от ГЕРБ е арестуван за търговия с влияние

Депутатът се е опитал да упражни влияние върху длъжностно лице, заради което е поискал и получил подкуп

23:51 | 17.07.12 г. 8
Депутат от ГЕРБ е арестуван за търговия с влияние

Депутатът от ГЕРБ Димитър Аврамов е задържан за търговия с влияние, съобщи говорителят на главния прокурор Стелияна Кожухарова.

Народният представител е задържан при специализирана операция на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и ДАНС под ръководството на Софийска градска прокуратура, уточни Кожухарова.

Аврамов е задържан за 24 часа с полицейска мярка, като утре ще бъде поискано сваляне на депутатския му имунитет.

По думите на Стелияна Кожухарова депутатът се е опитал да упражни влияние върху длъжностно лице от областна дирекция “Земеделие” във връзка със земи, за които се получават субсидии. Народният представител е поискал и получил подкуп в размер на 50 хил. лева, посочи тя.

Името на Аврамов нашумя през март миналата година, когато заедно с друг депутат от ГЕРБ - Стоян Гюзелев, бяха осъдени за конфликт на интереси по сигнал на съпредседателя на Синята Коалиция Мартин Димитров.

Двамата предложиха поправка в Закона за земята, която щеше да ги облагодетелства. След разследване на комисията за конфликт на интереси Аврамов и Гюзелев бяха глобени с по 5 хил. лева.

Ако бъде признат за виновен за търговия с влияние, Димитър Аврамов може да получи до 6 години затвор или глоба до 5 хил. лева.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
Спящият бик
преди 11 години
Крум би му скъсил крадливата ръчичка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 2
edimi
преди 11 години
Поредното "непослушно" момченце, бушонче, което не се отчело или е сгафило нещо по веригата. Не знам дори, защо ни занимават. Нека "другарския съд" да не става обществено достояние. Уморихме се да ни заливат с подобни....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
STRAHO
преди 11 години
"Ако бъде признат за виновен за търговия с влияние, Димитър Аврамов може да получи ДО 6 години затвор или глоба ДО 5 хил. лева." трябва да има в закона "ОТ" - от колко до колко. Нека позная, ще бъде глоба. Не много голяма. Може би 2 000 лв :D ..Но само АКО бъде признат. :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още