IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За половин година държавата е отнела незаконно имущество за 8,5 млн. лв.

С 5 млн. лв. повече са иззетите средства от престъпна дейност спрямо миналата година

12:09 | 06.08.12 г. 3
За половин година държавата е отнела незаконно имущество за 8,5 млн. лв.

От януари до юли тази година Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, е отнела имущество за над 8,5 милиона лева, което е с близо 5 млн. лв. повече спрямо същия период на миналата година, съобщиха от държавната комисия.

Само през юли тази година Върховният касационен съд е потвърдил четири решения на предишни инстанции, с които комисията е наложила искане за изземване на имущество в размер на 2,5 млн. лв. от четирима души, участвали в измами и пренос на наркотици.

Съдебните дела срещу нарушителите се водят от години, като при някои от случаите разследването върви от 2006 г. Най-дълго е продължило разследването срещу Петър Марваков, осъден за участие в организирана престъпна група и трафик на наркотици след международната операция „Лунна светлина“, при която през август 2003 г. в Боливия е задържан кокаин, примесен с картофено пюре.

През месец юли 2011 г.  Пловдивският апелативен съд потвърждава отнемането на имуществото на Марваков и съпругата му и на две фирми, свързани тях, като общата стойност надхвърля 839 хил. лв.

Останалите наказания са срещу лица от Велико Търново, Русе и Благоевград, като по случаите са работили териториалните агенции на комисията в съответните градове.

За първите шест месеца на миналата година комисията е отнела имущество за 3,6 млн. лв., докато за същия период на тази година държавата е разпродала имоти за над 8,5 млн. лв., припомнят от ведомството.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:16 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 1
0pk
преди 11 години
8,5кк, слаба работа. Има 240 депутата, да ги проверят до 3то коляно, смятам че няколко милиарда ще успеят да конфискуват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 2
amanotumnici
преди 11 години
Мен ме интересува дали ще вземат имотите на Цецо консултанта. Другото е милиционерщина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
Тялото
преди 11 години
Абе да ме поправи някой ако греша, ама Кушлев не беше ли събрал 160 милиона по време на тройната?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още