IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„СИС Индустрийс“ ще плати 180 хил. лв. глоба за заблуждаваща реклама

ВАС потвърди окончателно санкция, наложена от комисията по конкуренцията преди три години

13:04 | 29.08.12 г.
„СИС Индустрийс“ ще плати 180 хил. лв. глоба за заблуждаваща реклама

Върховният административен съд (ВАС) е потвърдил наказанието, наложено през 2009 г. от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за заблуждаваща реклама на спиртна напритка, произведена от карнобатската компания „СИС индустрийс“, съобщиха от комисията.

Наложената през 2009 г. санкция е надхвърляла 898,6 хиляди лева, но с последното решение на петчленния състав на ВАС тя е намалена на 179,7 хил. лв. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване, се посочва в прессъобщението от КЗК.

Проверката на антимонополния орган е установила неправомерна реклама на спиртната напитката „Узаки Зорбас“, като на производителя е била наложена незабавна забрана за нейното излъчване. Въпреки разпоредбите „СИС Индустрийс“ не е изпълнила разпоредбите.

При определяне на санкцията КЗК е взела под внимание всички обстоятелства, свързани с нарушението, както и финансовото състояние на ответника, за да наложи санкция под средния предвиден в закона размер, поясниха още от ведомството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:01 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още