IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Догодина започва нов ремонт на Цариградско шосе

В момента Столичната община подготвя инвестиционната програма и бюджета на София за 2013 г.

17:07 | 19.09.12 г. 1
<p>
	Йорданка фандъкова. <em>Снимка: БТА</em></p>

Йорданка фандъкова. Снимка: БТА

Нов ремонт на Цариградското шосе в София ще започне догодина, съобщи по време на строителен форум, организиран от Камарата на строителите в България, столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Намеренията на общината да направи цялостна реконструкция на настилката по булеварда Фандъкова обяви още през август. Ремонтните дейности са заложени в проектопрограмата за инвестициите в София през 2013 г., която се подготвя в момента заедно с бюджета на Столичната община за следващата година, обясни Фандъкова.

Планира се да бъде направена поетапна реконструкция на булеварда от входа на София до бул. „Пейо Яворов“.

Последният основен ремонт на градската магистрала беше направен преди няколко години. Малко след приключването му прясно асфалтираните пътни ленти се нагънаха заради некачествена настилка.

За 2013 г. е планиран и ремонтът на столичния бул. „Владимир Вазов“ в отсечката от моста „Чавдар“ до „Ботевградско шосе“, допълни кметът на София.

Също догодина ще се прави и обещаната реконструкция на разбитото „Ботевградско шосе“ в участъка от ул. „Летострой“ до околовръстния път. Предвижда се да бъде направен ремонт и на всички съоръжения в тази отсечка.

Планира се също така да бъде направен основен ремонт на бул. „Прага“ от Петте кьошета до бул. „Пенчо Славейков“, както и да се продължи с работата по програмата на Столичната община за реконструкцията на мостовете.

Йорданка Фандъкова припомни, че скоро трябва да започне изграждането на продължението на първия метродиаметър от Цариградско шосе до летището. За 2013 г. се планира да започне строителството на участъка от първия лъч на метрото от „Младост І“ до „Младост ІV“.

Също догодина ще бъде подготвен техническият проект за реконструкцията на бул. „Витоша“ и оформянето му като пешеходна зона.

Предстои да започне строителството и на последните две кръстовища на две нива, за които има осигурено финансиране, допълни Фандъкова. Това са кръстовището при Семинарията и на булевардите „България“ и „Иван Ев. Гешов“.

Кметът на София съобщи, че ще бъде забавена доставката на новите тролеи, които са част от проекта за интегрирания градски транспорт на столицата. Причината за забавянето е спряната процедура, тъй като накрая е останала само една фирма, която е предложила цена над индикативната стойност, посочена от общината.

Ще продължат също така строителството на детски градини, ремонтите на градинки и паркове, както и на ВиК мрежата в няколко столични квартала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:08 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
naso_fr
преди 11 години
Доста от нещата очаквам да бъдат направени.Реално до края на 2013 София ще е едно много по-приятно място за живеене.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още