IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отдават на концесия градския транспорт на Стара Загора

През лятото градът беше изправен пред хаос, след като компанията, обслужваща градския транспорт, спря линиите

17:52 | 25.10.12 г.
<p>
	<em>Общинският съвет одобри отдаването на концесия на градския транспорт в Стара Загора. Снимка: Общинска администрация Стара Загора</em></p>

Общинският съвет одобри отдаването на концесия на градския транспорт в Стара Загора. Снимка: Общинска администрация Стара Загора

На редовното си заседание Общинският съвет на Стара Загора взе решение да отдаде на концесия градския транспорт в общината. Общинските съветници одобриха създаването на 13-членна комисия, която да подготви процедурата.

На 13 юли областният управител на Стара Загора Недялко Недялков реши за срок от шест месеца превозът на пътници в общината да се извършва от ДЗЗД „Автобусни превози – Стара Загора“. Това стана факт след прекратяването на договора на предишния превозвач, заради констатирано неизпълнение на курсове по линиите.

Стара Загора се изправи пред хаос с градския транспорт през лятото. Превозвачът „Автобусни превози“ ООД внесе уведомително писмо за спиране на изпълнението на договора си с общината.

Освен подготовката за отдаването на концесия на градския транспорт, общинските съветници гласуваха още и да участват заедно с Бургас, Варна и Плевен в проект за закупуване на тролеи по ОП „Регионално развитие“.

Общинският съвет одобри и отпускането на 10 млн. лева авансово за реализацията на проекта за изграждане на регионално депо за битови отпадъци. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:07 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още