fallback

Бойко Борисов смекчи позицията си за тоталната забрана за пушене

Парламентът може да обсъди позволяване на пушенето на закрито след 22 часа, каза премиерът

19:19 | 09.12.12 г. 18

Без да заема конкретна позиция премиерът смекчи изказванията си относно тоталната забрана за тютюнопушене на закрито. „В ресторантите не трябва да се пуши поне до 20 ч. След 22 ч всеки работещ или семеен човек се прибира”, смята Борисов. Той остави на депутатите да решат как да подходят.

Това заяви премиерът Бойко Борисов в предаването „Нека говорят с Росен Петров” по bTV.

Седмият реактор в АЕЦ Козлодуй

Със сигурност руският реактор, строен за АЕЦ Белене и платен на две трети от страната ни, ще бъде седми блок на АЕЦ Козлодуй.

В момента се извършват предпроектните проучвания, но е сигурно, че реакторът ще бъде хибрид, каза Борисов. И допълни, че АЕЦ Козлодуй е естественото място на седми реактор и е нормално той да бъде точно там, защото има достатъчно специалисти инженери, а и населението вече е приело, че на това място има атомна централа.

Шистовият газ

На въпрос за евентуален добив на шистов газ от американски компании у нас Борисов посочи, че в България е наложен мораториум върху добива на шистов газ и той ще се спазва. Въпросът за добив на шистов газ не е коментиран на срещата с американския президент Барак Обама миналата седмица, заяви министър-председателят.

„Не е ставало дума за шистов газ на срещата с президента Обама. САЩ имат три пъти по-евтин газ, благодарение на шистовата революция и те вече нямат интерес да проучват и добиват на друго място. Ние сме сложили мораториум”, добави премиерът Бойко Борисов във връзка с посещението му в САЩ.

„Имаме активна външна политика, за нас това не е новина, че имаме среща с президента Обама.......Отиваме там при приятели и партньори”, каза още Борисов.

Рейтингът

На въпрос дали се притеснява, че рейтингът му пада, премиерът отговори, че това е нормално.” Аз правя всичко, което е правилно за държавата. Ще ми се вдигне рейтингът, ако вдигна пенсии или дам добавки. Всеки трябва да плати своя дан за стабилността на държавата”, заяви Борисов и не пропусна да отбележи, че е много доволен от финансовия министър Симеон Дянков.

Коледните добавки

Няма да има коледни добавки към пенсиите, тъй като няма пари в бюджета, каза още премиерът Бойко Борисов. Той обясни, че причината е, че няма пари в бюджета. „Трябва да продължим със същата фискална политика. Кой политик не иска да даде”, попита риторично Борисов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:33 | 11.09.22 г.
fallback