IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МЗХ търси външна фирма, която да подобри Facebook профила на ПРСР за 50 хил.лв

Това е третата по ред обществена поръчка, свързана с онлайн присъствието на ПРСР в социалните мрежи

11:23 | 11.02.13 г. 2
<p>
	Външна фирма ще &quot;подобрява&quot; Facebook и Twitter страниците на ПРСР срещу 50 хил. лв. за срок от 1 година. Снимка:<em>ПРСР</em></p>

Външна фирма ще "подобрява" Facebook и Twitter страниците на ПРСР срещу 50 хил. лв. за срок от 1 година. Снимка:ПРСР

Министерството на земеделието и храните (МЗХ) търси кой да „подобри“ създадените вече страница на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) във Facebook и профил в социалната мрежа Twitter чрез обявена обществена поръчка на стойност 50 хил. лв. Според условията на публичната покана услугата включва и ежедневното поддържане и обновяване на страниците на ПРСР за срок от една година, стана ясно от проверка на Investor.bg в интернет сайта на Агенцията за обществени поръчки (АОП).

Според описанието на новата обществена поръчка изпълнителят трябва да подобри и доразработи вече създадената страница на ПРСР във Facebook и профил в Twitter. Той трябва да обезпечи поддържането на двете интернет страници на ПРСР в социалните мрежи. Освен това трябва да предложи и осъществи инициативи за двата профила, както и да популяризира събития по програмата.

На бъдещия спечелил поръчката ще му се възложи и нелеката задача да увеличи потребителите в страницата на ПРСР до минимум 7500. В момента броят на "харесващите" страницата на програмата във Facebook е 2 144. В тази връзка спечелилият обществената поръчка трябва да се заеме и с кореспонденцията с „последователите“ на програмата в социалните мрежи.

Изискванията на МЗХ към кандидатите са те да имат поне един подобен договор за последните три години. Оборотът за последните три години (2009 – 2011 година) трябва да бъде не по-малко от 150 хил. лева и той трябва да може да бъде доказан към датата на подаване на оферта и документи за участие в процедурата.

Крайният срок за внасяне на ценовите и технически предложения е 17 часа на 18 февруари (едва 10 дни след официалното обявяване на поръчката в сайта на АОП).

Припомняме, че земеделското министерство не за първи път обявява обществена процедура за избор на външен сътрудник, който да се занимава с развитието на онлайн присъствието на Програмата за развитие на селските райони.

През 2012 г. МЗХ пусна други две публични покани, всяка една с индикативна стойност 100 хил. лв. във връзка с Facebook и Twitter акаунтите на ПРСР. По този начин, за по-малко от една година, ресорното министерство на земеделието е дало старт на общо три обществени поръчки, с обща индикативна стойност 250 хил. лв. във връзка със създаването на 2 акаунта на ПРСР в 2 социални мрежи, поддръжането им, съвместно с мониторинг и контрол на развитието им в онлайн средите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:20 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 1
TGV
преди 11 години
Или по - точно как се точат едни пари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
SEBULBA
преди 11 години
Как се харчат едни пари... Майко мила...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още