fallback

Протестите срещу сметките на тока се превръщат в искания за оставка на кабинета

Въпреки работния ден, хиляди излязоха по улиците на големите градове и днес

20:45 | 18.02.13 г. 13
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Протестите срещу високите сметки на тока се превърнаха в искания за оставка на правителството. „Дянков си отиде, Бойко е наред” , скандираха протестиращите пред Народното събрание тази вечер (18 февруари), предаде агенция „Фокус”.

Стигнало се е до сблъсъци пред Народното събрание – протестиращите са замеряли полицаите с дребни предмети, предаде още агенцията. Един човек е задържан от полицията. Арестуваният е хвърлял камъни по сградата на парламента.

Протестното шествие, в което участват няколко хиляди души, блокира движението по бул. „Цар Освободител” , бул. „Васил Левски” и бул. „Патриарх Евтимий”. По своя път протестиращите обръщат кофи за смет. На този етап няма информация за пострадали и нанесени щети.

Протестът за кратко се спря пред офис на електроразпределително дружество в София. Сградата беше плътно обградена от жандармеристи. 

Шествието преминава по бул. "Витоша" като жандармерията раздели протестиращите с жива верига. Арестуван беше флейтистът Кристиян Коев, който участва в протеста, показа Канал 3. Той е задържан заради желанието си да продължи своя протест, след разделянето на протестиращите, обясниха полицаите. Коев е един от най-известните флейтисти в световен мащаб.

Масов е протестът и във Варна - около 1,5 хил. души. Общината е обградена с кордон на жандармерията. Шествието за кратко блокира пътя за курорта "Златни пясъци".  Вижте снимки от протестите в страната

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:12 | 13.09.22 г.
fallback