fallback

ЧЕЗ обвини правителството в нарушение на европейските закони

Компанията отхвърли обвиненията, че е допуснала грешка, която да доведе до отнемане на лиценза

16:08 | 19.02.13 г. 14

Изявлението на премиера Бойко Борисов, както и на прокуратурата за отнемането на лиценза на ЧЕЗ, противоречи на законите на България като член на ЕС, се казва в официално изявление на чешката компания.

„Единствената институция, която има право да отнеме лиценза на електроразпределителното дружество е енергийният регулатор (ДКЕВР – бел. ред), който е независим орган“, се казва още в позицията на ЧЕЗ, публикувана на официалната страница на компанията.

На този етап ЧЕЗ не е получила официално предупреждение от ДКЕВР, че ще бъдат поети стъпки за отнемането на разрешителното за работа. В своето писмо към ЧЕЗ енергийният регулатор трябва да даде точното основание за отнемането на лиценза, както и да даде възможност на дружеството да преодолее тези проблеми, заявяват още от чешката компания.

„ЧЕЗ изпълнява напълно своите задължения, възложени й по силата на регулаторната рамка, създадена от енергийния регулатор. Затова категорично отхвърляме да сме направили грешка, която да доведе до отнемане на лиценза“, се казва в официалната позиция на компанията. 

Припомняме ви, че на извънреден брифинг в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов заяви, че до края на деня ще бъде отнет лицензът на чешката компания. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:38 | 06.09.22 г.
fallback