IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Христо Бозов е временният кмет на Варна

Бозов ще замести подалия оставка Кирил Йорданов до провеждането на местните избори

12:08 | 27.03.13 г.
Христо Бозов е временният кмет на Варна

Доц. Христо Бозов беше избран за временно изпълняващ длъжността кмет на Варна на днешната сесия на Общинския съвет. Кандидатурата му беше подкрепена още при предварителни консултации с политическите сили в местния парламент.

Христо Бозов беше заместник кмет в екипа на Кирил Йорданов и отговаряше за въпросите на здравеопазването.

В 11 часа днес (27 март) присъстващите в залата 36 варненски съветници гласуваха “за” доц. Бозов да е начело на града до новите предсрочни местни избори. Преди гласуването общинският съветник от ДСБ Ивайло Митковски попита доцентът дали ще бъде кандидат за депутат или за кмет на предстоящите вотове.

“Приемайки, аз, разбира се, съм решил, че няма да се кандидатирам нито за депутат, нито за кмет. Давам си сметка, че в следващите седмици имаме нужда от успокояване на обстановката не само заради изборите, но и заради началото на сезона, който дава хляб на голяма част от варненци. В същото време градът има нужда от промяна. Най-вече от промяна към прозрачност”, отговори той.

Бозов допълни, че лично ще се среща ежедневно с варненци и ще ги изслушва. До избирането на временно изпълняващ длъжността кмет на Варна се стигна, след като Кирил Йорданов подаде оставка след 13-годишно управление на града.

След като ОИК го освободи от правомощията му, в последния ден за обжалване там постъпила жалба срещу решението.

“По закон обаче тази жалба не спира избора на временен кмет”, пише в обяснение на избирателната комисия, прочетено на днешната сесия на варненския Общински съвет.

Още новини от България можете да прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:09 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още