IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търсим помощ от ЕС за проверката на енергетиката

Неизплатени средства от еврофондовете да се използват за младежката заетост са обсъдили Марин Райков и Херман ван Ромпой

15:20 | 27.03.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Първото посещение на служебния премиер Марин Райков в Брюксел. Снимка: Министерски съвет</em></p>

Първото посещение на служебния премиер Марин Райков в Брюксел. Снимка: Министерски съвет

Експерти от Генералната дирекция „Енергетика“ към Европейската комисия да помогнат при независимата международна проверка на енергетиката е поискал служебният премиер Марин Райков при срещата си с председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой, пише БТА.

Райков е гарантирал още, че неговото правителство няма да предприеме авантюристични действия, които да изгонят чуждите инвеститори. Обсъдени са били възможностите неусвоени средства от европейските фондове да се използват за стимулиране на младежката заетост. 

„Имам уверението на председателя Ван Ромпой, че той ще подкрепи нашето искане за международен анализ на цялата верига на ценообразуване, на целия енергиен сектор, за да можем да определим проблемите, довели до този недопустим срив, на който станаха жертва българските граждани“, обясни Райков и допълни, че на срещата са обсъдени конкретни мерки за оздравяване на енергетиката.

Служебният премиер е коментирал в Брюксел, че именно този сектор е причината за „основателното недоволство на българските граждани“.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
stoiloff
преди 11 години
Пълно малоумие!Защо да се търси помощ от европа, като и у нас има фирми които могат да им направят ревизия на инвестиционните програми? Гледат се часовите ставки и ако са над средните за страната се режат от признатите капиталови разходи, какво толкова има? И малумен като РОМПОЙ може да го свърши!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още