IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Max Telecom смени собственика си

100% от акциите вече са собственост на британския инвеститор Даниел Купсин

12:26 | 17.04.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Max Telecom смени собственика си

Българският WiMax оператор Max Telecom има нов едноличен собственик – английският предприемач Даниел Купсин, обяви компанията в прессъобщение. Купсин ще заеме позицията председател на Борда на директорите и ще участва активно в бъдещото развитие на оператора. Засега няма информация за цената на сделката.

Структурните промени не спират до тук. Основателят на Max Telecom - Красимир Стойчев, ще бъде заменен на поста изпълнителен директор от Питър Ковел, а негов специален съветник ще е Тони Робинсън, член на борда на директорите. И двамата имат добри познания за българския пазар – Ковел бе главен технически директор в БТК след приватизацията ѝ от Advent International, а Робинсън бе главен търговски директор.

„Нашата цел е да поведем Max Telecom към едно ново ниво. Ще работим за сериозно подобряване на корпоративното управление и осигуряване на възможно най-добрите телекомуникационни услуги на местния пазар. Компанията ще влезе в авангарда на LTE революцията - технология, която тепърва навлиза в Европа и света” , заявява новият собственик Даниел Купсин.

„Приветствам присъединяването на Питър Ковел и Тони Робинсон - най-добрият възможен екип топ мениджъри, с доказан опит на телекомуникационния пазар в Европа и в частност в България. Те ще бъдат подкрепяни от новия Борд на Директорите на Макс Телеком, в който влизат висококвалифицирани професионалисти с опит в телекомуникациите, маркетинга и финансите. Предстои ни много работа, но сме уверени, че имаме сили да посрещнем предизвикателствата пред Макс Телеком”, допълва още той.

WiMax операторът планира да пусне LTE базирани услуги на българския пазар през третото тримесечие на тази година. Това намерение не е изненада, тъй като компанията получи през декември 2011 г. разрешение от Комисията за регулиране на съобщенията за използване на радиочестотен спектър, като лицензът е за изграждане на мрежа за мобилни услуги и съответните честоти - две ленти по 8 MHz в диапазона 1800 MHz за 10 години напред.

Същите лицензи получиха тогава сателитният тв доставчик "Булсатком" и "4джи ком". 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още